Clubinformatie

Hier treft u algemene en belangrijke informatie over onze squashclub.

Adres
IJsselmeerstraat 5B
1271 AA
HUIZEN
Noord-Holland

Openingstijden
maandag t/m vrijdag: 7:00 – 22:30
zaterdag t/m zondag: 8:30 – 18:30

Contributiebetaling en beëindiging lidmaatschap
Afspraken m.b.t. contributiebetaling en beëindiging lidmaatschap : zie website
Belangrijkste regel : wie niet tijdig opzegt blijft lid en betaalt dus contributie

Toegang tot banen en reserveren
Toegang tot de banen is alleen mogelijk als men in het bezit is van een toegangsbadge. Hiermee kunt u het toegangspoortje bij binnenkomst ontgrendelen en kunt u zich naar de squashbanen begeven.

Kaartje kopen wanneer u niet lid bent van SRCB
Niet-leden dienen bij de bar een zgn. introductiekaartje te kopen. Een kaartje kost € 9.- per persoon. U huurt/reserveert géén baan, maar u bent als het ware een hele dag lid. Squashen door niet-leden is bij ons niet beperkt tot één uur (zoals dat wel bij veel andere squashcentra het geval is). Als u een kaartje koopt, mag u 1 uur, 1,5 of 2 uur of langer spelen, als u dat volhoudt 😉

Drukke en stille tijden
U kunt bij ons binnen lopen wanneer het u uitkomt en altijd tenminste een uur spelen, mits de baan waarop u wilt spelen niet gereserveerd is. Op werkdagen ma. t/m vr. kunt u overdag altijd spelen. Ook zaterdag en zondag is het rustig. Alleen zaterdagochtend tot 10:00 zijn vaak alle banen bezet vanwege een traditie die al decennia in ere wordt gehouden, namelijk de “zaterdag-ochtend-squash-groep”. Houd er rekening mee dat het op maandag tot en met donderdag van 19:30 tot 21:00 drukker kan zijn!

Competitie
Bij onze club kan men mee doen met de officiële SBN competitie. Om aan de competitie deel te kunnen nemen moet je lid zijn van de Squash Bond Nederland. Klik hier om je in te schrijven.

Men speelt wisselend UIT en THUIS. Toeschouwers zij meer dan welkom!

Belangstelling om mee te doen? Wendt u tot een bestuurslid of teamcaptain!

Traditie: De zaterdag-ochtend-squash-groep
Elke zaterdag, het gehele squashseizoen, worden in de ochtend van 09:00 tot 10:00 alle banen (1 t/m 3) gereserveerd voor de “Zaterdag-ochtend-squash-groep”. Dit is een groep leden die elke vrijdag(ochtend) een uitnodiging per mail krijgen voor squash op de zaterdagochtend. Elk lid is welkom en mag opgenomen worden in de mailinglist. U kunt zich opgeven via onze contactgegevens.

Doel: plezier hebben in squash en leren van elkaar door te proberen op de ochtend met iedereen te spelen.

Regels: iedereen speelt 1 en maximaal 2 games tegen elkaar, zodat snelle roulatie mogelijk is en doel hierdoor bereikt kan worden: met zoveel mogelijk  verschillende leden kan spelen. Alle banen zijn exclusief gereserveerd voor “de-zaterdag-ochtend-squash-groep” gedurende 09:00 tot 10:00 , zodat afhangen om te enkelen, te dubbelen, racketball te spelen, training te geven en krijgen, enz., niet toegestaan is!

Clubtraining
De club organiseert indien mogelijk clubtraining in groepsverband. Zowel competitiespelers als gevorderde recreanten doen mee.

Kleedruimten
Herenkleedruimte en dameskleedruimte
Bankjes, kledinghaken, warme douches, wastafels, toiletten en lockers
Voor het gebruik van een locker heeft men een muntstuk van 50 cent nodig dat na gebruik weer vrijgegeven wordt.
De kleedruimten zijn voorzien van sauna waar gratis gebruik van kan worden gemaakt.

Rackets, grips, balletjes, veiligheidsbrillen, schoenen, kleding

  • Indoorschoenen zijn verplicht. Onder de schoen, op de zool moet “non-marking” of “ne-marque pas” staan. Schoenen met zwarte zolen of zwarte delen op de zool zijn niet toegestaan. De echte houten vloer proberen wij zo mooi mogelijk te houden. Zwarte/donkere strepen van verkeerde schoenen zou zonde zijn!
  • Squashracket met oude grip is verboden. Het lijkt een raar verbod, maar in de praktijk is het net zo erg als strepen van schoenen met zwarte zolen of van verkeerde schoenen (zonder non-parking). Een oude grip verpulvert waardoor kleine, meestal zwarte deeltjes op de grond vallen en door het lopen als lelijke vlekken worden uitgeveegd op de houten vloer.
  • Veiligheidsbrillen zijn verplicht voor de jeugd!
  • Zorg voor sportieve, gepaste kleding, waarin goed bewogen kan worden!
  • Rackets dienen enkel officiële squashrackets te zijn. Tennisrackets zijn bijvoorbeeld niet toegestaan. Op de squashbanen mag ook Racketball gespeeld worden; vanzelfsprekend gebruikt men hiervoor een Racketballracket en de bijbehorende bal.
  • Balletjes kunnen van verschillende merken zijn, maar op de baan mag enkel met squashballen of racketball-ballen gespeeld worden.

Schades en ongevallen
Graag alle schades en ongevallen onmiddellijk melden bij de receptie

Nooduitgang
Een nooduitgang (deur) bevindt zich helemaal achterin de squashruimte.
Deze deur dient onder normale omstandigheden gesloten te blijven

Bestuur, commissies en andere vrijwilligers
De club heeft momenteel een bestuur van 3 leden.
Interesse om ook iets voor de club te doen? Wendt u tot een bestuurslid!

Algemene Leden Vergadering
De jaarlijkse ALV vindt plaats in juni/juli. Convocatie (aankondiging) vindt plaats per e-mail en de website.

SBN lidmaatschap
Clubleden kunnen lid worden van de Squash Bond Nederland (verplicht voor competitiespelers).